Elokapina Helsinki pysäyttää liikenteen tunniksi Länsiväylällä tiistaina 17

1 year ago 50

.10. klo 9.00 - 10.00 – vaatii Stansvikin luonnonmetsän hakkuiden valmisteluiden pysäyttämistä**

Paikalliset asukkaat ovat kampanjoineet Stansvikin luonnonmetsän suojelemisen puolesta jo yli 20 vuotta. Nyt Helsingin kaupunki on aloittamassa hakkuut kadun rakentamista varten. Länsiväylän moottoritiellä olevalla mielenosoituksellaan Helsingin elokapinalliset tukevat paikallisen Suojellaan Stansvik -liikkeen toimijoiden pyrkimyksiä estää hakkuut.

“Stansvikin hakkuut ovat Helsingin kunnallispoliitikkojen epäonnistuminen. Kymmenien poliittisten lehmänkauppojen jälkeen ollaan olevinaan tilanteessa, josta ei ole muuta ulospääsyä kuin 400-vuotiaan metsän hakkaaminen maan tasalle.” Länsiväylän mielenosoitukseen ilmoittautunut Milka Hirvaskero lataa.

Stansvikin metsä sijaitsee Helsingin Laajasalossa. Metsä on luontoarvoiltaan erityisen rikas ja sisältää monin osin uhanalaisia luontotyyppejä. Stansvikin rakennuskaava on uudelleen arvioitavana, mutta siitä huolimatta hakkuu- ja räjäytystöitä ollaan aloittamassa uuden kadun rakentamista varten. Helsingin virallisessa kaupunkistrategiassa lukee, että “Helsinki suojelee ja vaalii aktiivisesti monimuotoista luontoa”.

“Tämä sama meininki näkyy myös Suomen eduskunnassa hääräävien poliitikkojen keskuudessa. Suomen luonnon monimuotoisuus hiipuu kiihtyvää tahtia ja ilmastotavoitteet karkaavat tavoittamattomiin, eikä sille muka voi tehdä mitään. Poliittinen johtajuus puuttuu täysin. “ mielenosoitukseen tuleva Deniz Kemppainen sanoo. “Minulla on yksinkertainen idea. Aloitetaan luontokadon torjunta Stansvikista. Suojellaan Stansvik ja samalla muut Suomen jäljellä olevat luonnonmetsät.” Kemppainen päättää.

Länsiväylän mielenosoitus on ensimmäinen kerta, kun Elokapina sulkee mielenosoituksellaan liikenteen moottoritieksi luokiteltavalla tiellä. Mielenosoitus on osa Elokapinan syksyn Metsäkapina-kampanjaa.

Metsäkapina-kampanjassa vaaditaan luonnon ja sen monimuotoisuuden asettamista etusijalle sekä ympäristölle ja luonnolle tuhoisten valtiontukien lopettamista. Kampanjan aikana Elokapina on järjestänyt mielenosoituksia mm. Kemissä, Turussa, Tampereella, Oulussa ja Helsingissä. Elokapina on ympäri Suomea toimiva ympäristöliike, joka on tunnettu näyttävistä mielenilmauksistaan.


Kuvat lehdistölle

Yhteydenotot:
media@elokapina.me

Read Entire Article