Energia fotovoltaica sobre edificis sí, macrocentrals no!

1 day ago 18

Segons l’informe d’una consultora contractada per l’Ajuntament d’Alzira podem autoabastir-nos en un 69% amb energia solar simplement instal·lant plaques fotovoltaiques a les teulades, estalviant-ne uns 30 milions d’€ cada any i sense contaminar res. Els pobles dels voltants també poden autoabastir-se de forma pareguda.

I si afegim més plaques sobre aparcaments, solars buits i altres sòls degradats, podríem arribar pràcticament al 100%. Més encara si aprofitem la tecnologia actual per a estalviar energia amb millors aïllaments, electrodomèstics A++, llums LED, etc., que permetrien estalviar-ne més d’un 20% de l’energia que consumim i el que ens costa, mantenint o millorant el nivell de vida.

Amb les subvencions actuals, les instal·lacions particulars o comunitàries poden amortitzar-se en uns 4 anys i després subministren l’electricitat quasi gratis durant 30 anys o més, i sense cap impacte ambiental. Per a facilitar-ho, els tràmits solen fer-los els mateixos intal·ladors (convé demanar pressupost a diversos instal·ladors, 3 per exemple).

Fora de casa tambe podem estalviar-ne molta energia simplement desplaçant-nos a peu, en bici o transport públic, òbviament. És el que necessita el clima i el medi ambient.

Això sí ho volem, totalment, les macrocentrals dels especuladors no!

La entrada Energia fotovoltaica sobre edificis sí, macrocentrals no! aparece primero en Ecologistas en Acción.

Read Entire Article