Helsingin kaupunki tuhosi liito-oravametsän – vaatii nyt vahingonkorvauksia asukkailtaan

1 day ago 54

Helmikuussa 2022 Helsingin kaupunki kaatoi Honkasuolla Luoteis-Helsingissä metsää, joka oli sekä uhanalaisen liito-oravan elinympäristö että monelle kaupunkilaiselle rakas lähimetsä. Useita kymmeniä ihmisiä osoitti silloin mieltään Honkasuon suojelemisen puolesta, ja mukana oli myös Elokapinan mielenosoittajia. Osa mielenosoittajista yritti estää metsän kaatamista kansalaistottelemattomuudella. Nyt kuutta heistä syytetään pakottamisesta ja Helsingin kaupunki vaatii heiltä 7500 euron vahingonkorvauksia sekä 3000 euron oikeudenkäyntikulujen maksamista.

Honkasuon metsä kaadettiin uuden puutaloasuinalueen rakentamiseksi. Asuinalueen asemakaava oli hyväksytty jo vuonna 2010 ja metsän puolesta rakentamista vastaan oli osoitettu mieltä ennenkin. Helmikuussa 2022 järjestetty mielenosoitus kesti kolme päivää, joista kahtena osa mielenosoittajista yritti estää hakkuita.

“Tuntuu kohtuuttomalta, että Helsingin kaupunki tuhoaa korvaamatonta metsä- ja suoluontoa sekä suojellun lajin elinympäristön, mutta me olemme ne joilta vaaditaan vahingonkorvauksia”, kommentoi oikeudessa syytettynä oleva Topi-Matti Heikkola.

“Helsingin kaupunki on ilmoittanut yhdessä kymmenen muun Suomen suurimman kaupungin kanssa sitoutuvansa luontokadon pysäyttämiseen. Kuitenkin kaupunki tuhoaa jatkuvasti rakentamisen tieltä arvokkaita ikivanhoja metsiään. Mielenosoittajat yrittivät herättää kaupungin päättäjiä tajuamaan luontokadon vakavuuden sekä sen, miten tärkeitä lähimetsät asukkaille ovat. Tähän kaupunki vastaa syyttämällä luontoa puolustavia kaupunkilaisia rikoksesta”, jatkaa niin ikään Honkasuon mielenosoituksiin osallistunut Otso Piitulainen.

Mielenosoittajien oikeudenkäynti oli 12.9.2024 ja käräjäoikeuden päätös saapuu 26.9.


Yhteydenotot:
media@elokapina.me

Read Entire Article