Maaliikenne Stora Enson sellutehtaalle tukitaan mielenosoituksessa huomenna lauantaina 25.11.2023

9 months ago 34

Mielenosoitus tukkii maaliikenteen Stora Enson tehtaalle koko lauantaipäiväksi. Elokapina järjestää tehdasblokille tukimielenosoituksen huomenna lauantaina klo 15.30 alkaen Narinkkatorilla Helsingissä. Mielenosoituksellaan Elokapina vaatii Stora Ensoa lopettamaan luonnon ja ihmisten hyväksikäytön kaikilla alueilla, joilla se harjoittaa liiketoimintaa.

Stora Ensolla on huomattava ansioluettelo ihmisoikeusrikkomuksia eri puolilla maailmaa. Brasiliassa Stora Enso on varastanut plantaaasien maat käyttöönsä suurilta osin luvatta ja häätänyt paikalliset alkuperäiskansat ja pienviljelijät usein väkivalloin. Viime vuosina Stora Enson ja tytäryhtiö Veracelin toiminta Brasiliassa on saavuttanut sellaiset mittasuhteet, että Brasilian yleinen syyttäjä vaatii Veracelin ja kumppaniyritys Suzanon toiminnan keskeyttämistä eteläisessä Bahiassa sosiaalisten haittojen ja ympäristöongelmien vuoksi.

Stora Enson on korvattava vahingot, joita se on aiheuttanut alkuperäiskansoille ja paikallisille ihmisille niin Brasiliassa kuin muuallakin maailmassa kuten Uruguayssa ja Saamenmaalla. Näihin yhteisöihin kohdistuneesta rikollisesta väkivallasta ja luonnon tuhoamisesta on maksettava oikeudenmukainen korvaus. Lisäksi Stora Enson ja sen kumppaniyritysten on annettava takaisin alkuperäiskansoilta ja pienviljelijöiltä anastamansa maat.

Mielenosoitus on osa Elokapinan syksyn Metsäkapina-kampanjaa. Kampanjassa vaaditaan luonnon ja monimuotoisuuden asettamista etusijalle ja luonnolle tuhoisien valtiontukien lopettamista. Kampanjan aikana Elokapina on järjestänyt mielenosoituksia muun muassa Levillä, Kemissä, Turussa, Tampereella, Oulussa ja Helsingissä. Elokapina on ympäri Suomea toimiva ympäristöliike, joka on tunnettu näyttävistä mielenilmauksistaan.

Lisää tietoa ja valokuvia tehdasmielenosoituksesta julkaistaan huomenna lauantaina Elokapinan viestimissä.


Yhteydenotot:
media@elokapina.me

Read Entire Article