Стипендії для участі у Глобальній конференції журналістів-розслідувачів GIJC23

1 year ago 49

Стипендії на участь у конференції GIJN

Стипендії для участі у Глобальній конференції журналістів-розслідувачів #GIJC23 у Швеції.

GIJN приймає заявки на стипендії для участі у Глобальній конференції журналістів-розслідувачів #GIJC23 у Швеції.

Глобальна конференція журналістів-розслідувачів (GIJC) — це головні міжнародні збори журналістів, які займаються розслідуваннями та даними. Захід відбувається один раз на два роки. У 2023 році конференція пройде в Ґетеборзі, Швеція, з 19 по 22 вересня. Організаторами заходу є GIJN, Медіаінститут Fojo при Університеті Ліннея та Foreningen Gravande Journalister — Шведська національна асоціація журналістів-розслідувачів. Місцем проведення конференції стане Шведський виставковий та конгрес-центр світового рівня.

GIJC23 запропонує понад 150 сесій, семінарів і дискусій на різні теми: від транскордонного співробітництва та онлайн-пошуку до розширеного аналізу даних. Ви знайдете для себе тематичні курси про зміну клімату, загрози демократії, журналістику даних, злочинність та корупцію, викладання та навчання, стратегії сталого розвитку, а також актуальні поради з безпеки, і звичайно ж, можливість поспілкуватися та розпочати співпрацю з колегами з більш ніж 100 країн світу. Тут ви можете навчатися у найкращих в цій галузі та повернутися додому з новітніми інструментами та методами.

За підтримки спонсорів GIJC пропонує понад 150 стипендій для участі в цьому престижному заході як професіоналам, так і журналістам-початківцям з країн, що розвиваються, і країн з перехідною економікою. Конкуренція є високою, тому вам потрібно переконати нас, що ви зможете з користю застосувати нові навички та можливості, які надає GIJC23.

Вимоги до стипендіатів

  • Стипендії доступні для фрілансерів і штатних журналістів друкованих, телевізійних, відео-, радіо-, документальних, мультимедійних та онлайн-медіа у країнах чи країнах з перехідною економікою. Повний список таких країн можна знайти за посиланням.
  • Досвід роботи у розслідувальній журналістиці чи журналістиці даних вітається.
  • На жаль, західні журналісти, які навіть працюють за кордоном, не мають права претендувати на стипендії.

Щоб отримати стипендію GIJN потрібно:

  • надати приклади ваших розслідувань,
  • коротке резюме;
  • розповісти, чим вам допомогли ресурси GIJN;
  • пояснити, чим корисна для вашої професійної діяльності участь в конференції;
  • володіти англійською.

Щоб дізнатися про те, які витрати покриває стипендія і заповнити анкету, переходьте сюди – на англійську версію.

Дедлайн подання заявок 28 лютого 2023 року.

The post Стипендії для участі у Глобальній конференції журналістів-розслідувачів GIJC23 appeared first on Global Investigative Journalism Network.

Read Entire Article